Skip to content
🌲

În vechiul sat Costești, unde muntele Buila își aruncă umbra argintie peste râul cu același nume, Go nu era doar un simplu joc. Era o artă, un mod de viață și, uneori, un mijloc de a dezvălui secrete. Goblinii își petreceau ore întregi în fața tablei de Go, așezând pietre albe și negre într-un dans tăcut și contemplativ.

🔮 O legendă străveche spunea că, ascunși în meandrele râului, se aflau trovanții – pietre misterioase ce păreau să aibă viață, să respire și să se miște cu o voință proprie. Legenda susținea că cel care va înțelege secretele trovanților va controla cu măiestrie pietrele în jocul de Go.

🌙 Într-o seară, sub cerul înstelat, două figuri se înclinară una în fața celeilalte, pregătindu-se să înceapă o nouă partidă de Go. Gobu își exprimă intenția: “Gomi”, spuse el, “haide să punem miza acestei partide ceva mai… neobișnuit.” Gomi zâmbi, curios și intrigat. “Sigur, Gobu. Dacă mă învingi, îți voi dezvălui un secret despre trovanți.”

🌌 Pe măsură ce pietrele se așezau pe tablă, satul goblinilor părea să respire odată cu ele. Fiecare mutare era reflectată în lumina lunii care se reflecta pe trovanți. Era ca și cum Go și trovanții erau două lumi într-o simbioză perfectă.

🔥 După ore de concentrare și strategie, Gobu așeză ultima piatră, încheind partida în favoarea sa. Gomi era dezamăgit, dar și mai avid de cunoaștere. “Mi-ai promis un secret, Gobu. Și chiar dacă am pierdut, aș vrea să știu.”

🍃 În acea noapte, sub cerul înstelat, Gobu îi dezvălui secretul: “Gomi, principiile fundamentale ale Go-ului sunt ca trovanții: solide, neschimbate, etern valabile. ‘Apa trece, dar trovanții rămân.’ Înțelegând această analogie, vei putea naviga cu înțelepciune între schimbările temporare și constantele eternale ale jocului.”

Gomi a înțeles că secretele jocului de Go și ale trovanților nu erau doar despre victorie sau magie. Erau despre înțelegerea profundă a universului, despre echilibru și armonie. Gobu, văzând lumina recunoașterii în ochii tânărului goblin, îl îmbrățișă cu căldură. “Știi, Gomi”, spuse el, “chiar dacă ai pierdut partida, ai câștigat ceva mult mai valoros: înțelegerea. Și asta te face un adevărat prieten și un jucător de Go mai bun.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Secretul trovantilor